line-up

terug


image-nbf

vrijdag 16 sep 2022

Boban Markovic Orkestar

In het kader van het festival komt de Servische ‘koning van de Balkantrompet’ met zijn achtkoppige blazerssectie en twee percussionisten in Heerlen een waanzinnig feestje vieren.

“Ik wist niet dat je zo trompet kon spelen!”, schijnt Miles Davis te hebben geroepen, toen hij in 1980 voor het eerst Boban Marković hoorde spelen. De Servische ‘koning van de Balkantrompet’ komt met zijn achtkoppige blazerssectie en twee percussionisten in Heerlen een waanzinnig feestje vieren.

In Servië is Marković een levende legende: vijfvoudig winnaar van de 'First Trumpet'-prijs op het gezaghebbende Guča Trumpet Festival én de enige trompettist in de Top 50 beste instrumentalisten aller tijden! Toeval of niet, Boban werd geboren op 6 mei 1964; de dag van Sint George, de belangrijkste feestdag binnen de zigeunergemeenschap. Een vrolijk feest met zang en dans. Die ingrediënten zitten de trompettist in de genen. Al ruim dertig jaar staat hij aan de absolute top van de zigeunerbrassmuziek. Voor een zinderend feestje ben je bij Boban Marković en zijn orkest dan ook aan het juiste adres. En nee, dit is geen gezellige hoempapa. Dit wordt een wervelwind van muziek in de categorie hoppaaaa!

www.bobanmarkovic.com
Instagram