line-up

terug


image-nbf

17 sep 2022

Shantel

Na een hele dag gratis optredens van brassbands op buitenpodia, kun je op zaterdag-avond genieten van twee top-acts: Shantel & Bucovina Club Orkestar en New Cool Collective!

Disko Partizani! De Duitser met Roemeense roots Shantel is hoogstpersoonlijk dé pionier en stuwende kracht achter de balkan-rage. Hij heeft de brug weten te slaan tussen de balkan beats en de mainstream. De hossende mix van woeste polka’s, traditionele Slavische muziek, Jiddische klezmer, Ottomaanse Čoček en de nodige electronische invloeden weten keer op keer het publiek tot aan het krankzinnige toe aan het dansen te krijgen. Tezamen met zijn opzwepende en flamboyante 8-koppig band Bucovina Club Orkestar zal dat deze avond ongetwijfeld Voor het eerst in Heerlen gaat gebeuren!

Shantel geldt als de pionier en godfather van de balkan club music, vaker Balkan beats genoemd. Eerst was hij vooral actief als DJ en organisator van de befaamde Bucovina Club parties. Vervolgens ontpopte hij zich als zanger, instrumentalist en bandleider van zijn eigen Bucovina Club Orkestar waarmee hij menig festival plat speelde. Met CD ‘Disko Partizani’ deed Shantel een nieuwe stap voorwaarts en legt hij de fundamenten voor een nieuwe stijl popmuziek die met 1 been in West-Europa staat en met het andere in de Balkan en Zuid-Oost Europa. ‘Disko Partizani’ is catchy popmuziek vanuit het nieuwe Europa. Shantel toert met zijn 8-koppige Bucovina Club Orkestar door heel Europa, waarbij zowel clubs als festivals worden aangedaan. De opvolger ‘Planet Paprika’ laat horen dat Shantel zeker geen eendagsvlieg is en ook zijn explosieve optredens op festivals als Parkpop, Festival Mundial en Lowlands bewijzen dat Shantel een blijvertje is.

Instagram